• thumb Huib Bronkhorst is in Amsterdam op 91-jarige leeftijd overleden. Bronkhorst verscheen in 2004 als bejaarde man, slechts gekleed in tangaslip op de manshoge posters van het Zomerparkfeest. Hij was datzelfde jaar eregast van het festival.

  Voorzitter Rom van Strijp schrijft in zijn wekelijkse column deze week: 'Op alle posters in de stad prijkte zijn beeltenis. Manshoge aanplakbiljetten als lokkertjes voor het Zomerparkfeest van 2004. Met zwart-witte voetbal. Maar vooral met dat kleine tangaslipje. Bijna naakt. Een zacht model op leeftijd. Toen al. Hij was wereldberoemd in heel Venlo. 'Ik moest handtekeningen zetten op buiken, armen en benen van jonge vrouwen', zo vertelde hij nog trots later. Huib. Huib Bronkhorst. Iemand om nooit te vergeten. Iedereen rond het Zomerparkfeest kent hem nog.'

  Onze vrienden van Studio Denk, die de poster maakten, plaatsten de poster als eerbetoon op hun site.

  Lieve Huib, rust zacht.

  Lees hier de blogpost van Rom van Strijp over het overlijden van Huib.

  Huib Bronkhorst overleden
 • thumb Festival sluit 2010 zonder schulden af.

  De omzet van het Zomerparkfeest was afgelopen jaar door het slechte weer ongeveer 100.000 euro minder dan begroot. Opgebouwde reserves van voorgaande jaren en bezuinigingen op de begroting van 2010 (die tot grotere reserves hadden moeten leiden) hebben een verlies echter voorkomen. Het Zomerparkfeest heeft aan al zijn betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Het banksaldo van het festival staat nu nagenoeg op nul; de reserves van het festival zijn op.


  Het belangrijkste gevolg van de financiële situatie is dat de opstart van het volgende Zomerparkfeest niet meer uit eigen middelen gefinancierd kan worden. De begroting voor komend jaar zal op alle onderdelen sterk moeten worden herzien. Het festival gaat bezuinigen op de interne onkosten, de infrastructuur maar helaas ook op het programma. Hierbij zal de organisatie zich voor de volle 100% inzetten om voor de 35e keer een hoogstaand gratis cultureel festival neer te zetten. Een festival voor een zo breed mogelijk publiek met een vernieuwend en breed programma. Dit zijn kernwaarden van het festival die overeind moeten worden gehouden, juist nu. Het Zomerparkfeest is een festival dat voor Venlo en omgeving van groot cultureel belang is.

  Het komende jaar moet alle creativiteit binnen de organisatie worden aangewend om geld te besparen, inkomsten vroeger op de rekening te krijgen en om meer inkomsten te genereren. Voor dit laatste wordt onder meer gedacht aan een grote publieksactie volgend jaar waarin de Vriend centraal staat. Het Zomerparkfeest ziet het werven van meer Vrienden als een middel om continuïteit te garanderen. Vriend worden kan ook nu al via de website van het festival. Het is een financiële impuls maar ook een manier waarop Venlonaren hun betrokkenheid kunnen tonen. Ook wordt er ingezet op het binnenhalen van meer (provinciale) subsidies. Het traject hiervoor was overigens al ingezet voor deze verregende editie. Dit alles moet er voor zorgen dat er de komende jaren nieuwe reserves opgebouwd worden om een tegenslag van deze orde op te kunnen vangen en het voortbestaan van het Zomerparkfeest te garanderen.

  Het bestuur trekt tegelijkertijd de conclusie dat de reserves van het festival slechts toereikend waren voor een editie met extreem slecht weer. De eerder opgebouwde reserves waren te laag om op reguliere voet verder te kunnen gaan. Juist omdat het weer een onvoorspelbare, maar cruciale factor is voor de opbrengsten van een buitenfestival zijn het afgelopen jaar wel maatregelen genomen met als doel de reserves van het Zomerparkfeest te vergroten. Een conservatieve begroting en bezuinigingen hadden moeten resulteren in een extra financiële buffer. Dat is door het extreem slechte weer echter niet gelukt. Wel heeft dit beleid uiteindelijk een nettoverlies voorkomen.
 • thumb Het Zomerparkfeest werkt aan een forse uitbreiding van de communicatiecommissie. De hele communicatie van het Zomerparkfeest gaat op de schop en moet beter, breder en uitgebreider. Aan de organisatiestructuur en het programma is de afgelopen jaren erg veel tijd en aandacht besteed, en nu is het tijd om de volgende slag te maken.
  
Daar hebben we de eerste plaats meer mensen bij nodig, liefst met specifieke taken. Er zijn verschillende vacatures in de communicatiecommissie die moeten worden ingevuld. Deze staan hieronder beschreven. Als jij iemand kent die in dit profiel past en aan de slag wil als enthousiaste vrijwilliger (of als je dit zelf bent) stuur dan een brief met motivatie en CV op naar Guus Benders (voorzitter van de Communicatiecommissie): guusbenders@zomerparkfeest.nl. Reageren kan tot 22 december.
  Met de commissie vergaderen we een keer in de maand over lopende zaken. In de aanloop naar het ZPF kan dat vaker worden. De functies zijn net als alle functies binnen het ZPF onbezoldigd.
  Wat zoeken we:

  Iemand die ondersteunend kan zijn in het praktische werk van communicatie. Iemand dus die taalbeheersing heeft en persberichten en stukjes kan tikken voor al onze media in de lijn van de gekozen richting/thema en mee kan denken over het te voeren communicatiebeleid.
  • Heeft perfecte beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Is geinteresseerd in cultuur en het ZPF in bijzonder
  • Is creatief sterk
  • Kan conceptueel denken en binnen een bepaald thema nieuwe initiatieven ontplooien
  • Kent het medialandschap en manieren om hier zo effectief mogelijk gebruik van te maken
  • Woont bij voorkeur in Venlo of omgeving


  Iemand die actief bezig is met de ZPF-identiteit op internet. Die Facebook, Twitter, Foursquare en nog tal van andere toepassingen en sites bijhoudt en voedt, iemand die de blogosfeer infiltreert en zorgt voor spin-off en aandacht in de digitale wereld.
  • Kent sociale media als zijn broekzak
  • Is geinteresseerd in cultuur en het ZPF in bijzonder
  • Houdt nieuwe ontwikkelingen op gebied van internetmedia bij.
  • Is thuis in de blogosfeer en weet ZPF-informatie te vertalen naar interessante content voor websites, blogs en sociale media.
  • Woont bij voorkeur in Venlo of omgeving.


  Iemand met een breed Duits netwerk om meer mensen en meer betrokkenheid over de grens te creeren.
  • Heeft goede contacten en kennis over het medialandschap in Duitsland en wil deze inzetten om het ZPF beter onder de aandacht te brengen
  • Is geinteresseerd in cultuur en het ZPF in bijzonder
  • Goede kennis van de Duitse taal is een pre
  • Woont bij voorkeur in Venlo of omgeving


  Iemand die praktisch ingesteld is en uitvoeringsteams bij elkaar zoekt en aanstuurt. Een organisator dus. Die posterplakacties, flyeractiviteiten en andere praktische zaken regelt en een eigen promo-team samenstelt en mobiliseert.
  • Is in staat mensen te werven, mobiliseren en te enthousiasmeren om zich in te zetten voor het ZPF
  • Vindt het leuk om acties te bedenken die het ZPF en het thema van dat jaar in het bijzonder ondersteunen.
  • Is geinteresseerd in cultuur en het ZPF in bijzonder
  • Woont bij voorkeur in Venlo of omgeving


  Een technische man/vrouw voor praktische werkzaamheden aan website etc.
  • Kan ondersteuning bieden aan technische mensen uit de commissie.
  • Biedt hand- en spandiensten aan het ontwikkelen en bijhouden van de website en andere technische zaken.
  • Woont bij voorkeur in Venlo of omgeving.
  • Heeft kennis van PHP/Mysql/HTML
 • thumb Wij zoeken een filmprogrammeur voor het Zomerparkfeest.
  • Jij vindt het leuk om films te selecteren en te boeken voor het festival
  • Je houdt van film in al zijn verschijningsvormen, je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen en je wilt bezoeker inspireren
  • Tijdsbesteding: we vergaderen elke maand, we scouten het hele jaar door en voorafgaand aan het festival komen er een aantal activiteiten bij, waar we hopen je film vaardigheden te gebruiken.


  Geïnteresseerd?

  Stuur voor 1 december 2010 je motivatie en CV naar film zomerparkfeest.nl
 • thumb Fietsensleutel, gsm of iets anders kwijtgeraakt op het afgelopen Zomerparkfeest? Wellicht is het gevonden en bij ons afgegeven. We hebben bijvoorbeeld nog tal van fiets- en huissleutels liggen. Als je iets kwijt bent, mail dan even met info@zomerparkfeest.nl. Waardevolle spullen zoals ID’s, gsm’s en pasjes zijn bij de politie afgegeven en liggen op locatie Nolensplein.
 • thumb Door de stortregens op zondagmiddag en de extreem koude temperaturen gedurende de laatste drie festivaldagen heeft het Zomerparkfeest de afgelopen editie meer dan 20.000 bezoekers minder getrokken dan verwacht. Bovendien is er door de bezoekers vanwege de kou veel minder gedronken dan normaal. Dit heeft geresulteerd in een flink tekort op de begroting. Dit tekort wordt nu geschat op 150.000 euro, maar definitieve cijfers zijn er nog niet. Zoals het er nu naar uitziet heeft dit geen consequenties voor betalingen aan leveranciers en artiesten, maar het tekort vormt wel een probleem. De continuïteit van het festival is in gevaar.

  De omzet is dit jaar extreem achtergebleven. De oorzaak hiervan is overmacht; alles is te begroten, behalve het weer. Het Zomerparkfeest heeft een post onvoorziene uitgaven die ook gebruikt wordt om mindere weersomstandigheden (en extra maatregelen die hiervoor eventueel nodig zijn) op te vangen, maar die post kan onmogelijk voorzien in een dergelijk tekort. Dusdanig slechte weersomstandigheden kun je niet meenemen in je begroting. Het weer is in feite de levensader van het festival en daarmee een altijd onvoorspelbaar risico.

  Het Zomerparkfeest is een gratis festival dat kwaliteit en diversiteit voorop heeft staan. Het festival heeft een strakke maar zeer reële begroting. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met onvoorziene uitgaven en dat er sowieso reserves in onze begroting zijn opgenomen. Zoals ieder festival heeft het Zomerparkfeest kosten in de aanloop. Artiesten willen vooruitbetaald worden, net als sommige leveranciers. Ook commissies maken kosten om het festival te organiseren. Die kosten worden altijd betaald met de reserves die we een jaar eerder hebben opgebouwd. Er is met andere woorden ieder jaar een potje waaruit kosten betaald worden om het festival op de rit te zetten. De rest van de begroting wordt sluitend gemaakt met inkomsten uit sponsoring en de omzet die wordt gegenereerd tijdens het Zomerparkfeest.

  Het duurt nog zeker een maand voordat duidelijk is hoe groot het exacte tekort op de begroting is. Dit leidt zoals we dat op dit moment kunnen overzien niet tot betalingsproblemen voor leveranciers of artiesten, wel heeft het gevolgen voor het Zomerparkfeest van komend jaar. Er is namelijk geen nieuw potje om iets op touw te zetten. Als er nu niets gebeurt, kan de continuïteit van het festival niet gewaarborgd worden.

  De goodwill en steun vanuit de stad Venlo en omstreken is groot. Bij burgers, bedrijven en instellingen. Dat hebben vele mailtjes, telefoontjes en berichten op sociale netwerksites inmiddels ook al duidelijk gemaakt. Vanuit diverse kanalen wordt hulp aangeboden. Dat is voor de organisatie een enorme steun. Het bestuur van het Zomerparkfeest is er dan ook van overtuigd dat er met alle inzet van buitenaf, zeker een 35e editie zal worden georganiseerd.
 • thumb De Belgische rockgroep Balthazar vervangt And So I Watch You Afar in de WITTE REUS op zondagmiddag. ASIWYFA moest eerder afzeggen wegens een blessure van hun bassist. Balthazar maakt catchy rocksongs met een arty randje. Luister het album van Balthazar via de: 3voor12 Luisterpaal. De Spotify playlists zijn inmiddels ook aangepast.
 • thumb De Noord-Ierse band And So I Watch You From Afar moet zijn show vanwege een blessure van de bassist cancellen. De programmacommissie is hard op zoek naar vervanging voor de band op zondagmiddag.
  Hieronder de verklaring van de bassist zelf - wij wensen hem van harte beterschap.

  Hi!

  Johnny here from asiwyfa. I'm just dropping you a quick mail to say sorry for having to cancel the show, believe me I wouldn't be pulling out unless I had to, in this band we've played through hernias, salmonella, back sprains and cracked ribs to name a few! This injury has obviously been building up over the past while, it wasn't one incident that sparked it. A tendon in my shoulder has been torn to the point that it has decided to give up on me for a while! After a trip to the a&e and a fancy neoprene sling I'm under strict instructions to rest it for a couple of weeks, hence with deep regret we've had to pull the show. I can personally assure you that as soon as I'm fighting fit and if you'll have us, we'll be back in our second home for some serious rock action!
  Once again I'm truly sorry, Regards,

  Johnny Adger ASIWYFA
 • thumb Voor het Senior Zomerparkfeest op vrijdagmiddag 27 augustus zijn alle kaarten uitverkocht. Omdat er maar een beperkt aantal bezoekers in de Grote Tent passen, worden als enige voor dit Zomerparkfeest-programmadeel kaarten verkocht à 7 euro en geven recht op een kop koffie met een stuk vlaai en twee consumptiebonnen.

  Het is voor de 10e keer dat deze Seniorenmiddag door de SOB en de Stichting Zomerparkfeest Venlo georganiseerd wordt. De SOB is in augustus 1972 opgericht met als voornaamste doelstelling het voorkomen van eenzaamheid van senioren. Het Zomerparkfeest heeft een convenant getekend met Stichting Open Bejaardenwerk (SOB), waarin de samenwerking voor de komende jaren wordt vastgelegd. Het Senior Zomerparkfeest wordt al jaren in samenspraak met het SOB georganiseerd.

  Op het Senior Zomerparkfeest zullen dit jaar Festina Lente, Marco & Sandra, Hommelschoor Zuskes, Bert van den Bergh, Resi Coumans, Jennifer Dibbits, Pierre Cnoops en Neue Fünf optreden. De middag begint om 13.30 en eindigt om 17.30.
 • thumb Net als vorig jaar moeten jongeren tussen de 16 en 20 jaar eerst een polsbandje halen voordat ze alcoholische drank kunnen kopen. Geen bandje, betekent geen drank. Op deze manier hoopt het Zomerparkfeest de verkoop van alcohol onder de 16 uit te bannen. Het bandjesbeleid heeft vorig jaar goed gewerkt en zal dit jaar daarom gecontinueerd worden.

  Net als in de supermarkt zullen jongeren tot 20 jaar zich moeten identificeren voordat zij alcoholische drank kunnen bestellen. Door de leeftijdsgroep breder te maken, hoopt het Zomerparkfeest twijfel over leeftijd weg te nemen aan de bar. Als jongeren via legitimatie aan kunnen tonen dat ze 16 jaar of ouder zijn, krijgen ze een speciaal polsbandje dat het mogelijk maakt om bier of wijn te bestellen bij de diverse bars. Ook zal er op het terrein controle en handhaving plaatsvinden om het doorgeven van alcohol aan minderjarigen zoveel mogelijk te beperken.

  Dit alcoholbeleid is een nadrukkelijke wens van het Zomerparkfeestbestuur. Recentelijk is steeds duidelijker aangetoond dat alcohol sterke schadelijke effecten heeft op met name minderjarigen. Het Zomerparkfeest heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid die het met dit plan onderstreept. Het Zomerparkfeest is een familiefestival met bezoekers van alle leeftijden en met dit nieuwe beleid wil het festival een veilige en prettige sfeer creëren voor alle bezoekers.