• thumb Met de komst van Staff Benda Bilili heeft het Zomerparkfeest zich verzekerd van een van de grootste toppers op het gebied van wereldmuziek. Naast deze groep uit Congo komen ook Megafaun (Amerikaanse folk), beatversnipperaar Dam Mantle, het Amsterdamse HOTEL en de Deense indiefolkgroep Choir Of Young Believers naar het park. Klik op de namen van de verschillende artiesten voor meer info en filmpjes!
 • thumb Naast de namen die gisteren reeds bekend zijn gemaakt zullen ook Jon Allen, New Cool Collective & Typhoon en Shining optreden tijdens het komende Zomerparkfeest. Singer-songwriter Jon Allen had een hit met In Your Light en na uitverkochte clubconcerten eerder deze maand, staat de zanger met soulvolle stem volgende maand op Pinkpop. De achtkoppige Amsterdamse jazz/latin/afrobeat-band New Cool Collective staat altijd garant voor een swingend feest. Het gezelschap onder leiding van saxofonist Benjamin Herman doet graag gelegenheidsprojecten en samenwerkingen. De samenwerking met Nederlandse rapper Typhoon beviel zo goed dat er afgelopen jaar een gezamenlijke EP verscheen. Hun explosieve latinswingjazz met raps zal zondag de het 34ste Zomerparkfeest feestelijk afsluiten op het Hoofdpodium. Shining maakt minder gemakkelijke muziek. Hun mix metal en jazz is hard en compromisloos en niet voor tere oortjes. Wel kreeg de band internationaal zowat overal vijfsterren-recensies voor hun progressieve muziek. Door de New York Times toepasselijk omschreven als: "a study in coordinated whiplash." U bent gewaarschuwd.
 • thumb Caro Emerald is een van de grote namen die optreden op het komende Zomerparkfeest. De Nederlandse zangeres kende de afgelopen maanden een stormachtige doorbraak en haar debuutalbum stond acht weken op de eerste plaats van de hitlijst, een record. Caro Emerald zal optreden op de openingsavond van het 34ste Zomerparkfeest. Verder zullen ook de Belgische popgroep Das Pop, het Friese powertrio Daily Bread, de Engelse beatmaker Kelpe, Moss en The Asteroids Galaxy Tour hun opwachting maken op het festival.

  Houdt voor meer namen deze site en Twitter in de gaten.
 • thumb

  Het Zomerparkfeest is het grootste meerdaagse gratis festival van Nederland. Voor vier dagen wordt het Venlose Julianapark in hartje Venlo omgetoverd tot een festivalterrein met vijf podia. De nadruk van het programma ligt op muziek in alle genres. Daarnaast zijn er voorstellingen op het gebied van dans, theater, film, mode, literatuur, architectuur en wetenschap. Het Zomerparkfeest is een zomerse cultuurcocktail van formaat die Venlo op de regionale kaart zet en plaats vindt van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus 2010.

  Houdt deze site en het blog van de voorzitter in de gaten voor nieuws, programma-informatie en meer.

  Het afgelopen jaar zette het Zomerparkfeest extra in op het thema politiek. Het festival heeft in haar missie bepaald dat het een inspiratiebron wil zijn voor de lokale samenleving. Die rol heeft zij het afgelopen jaar extra uit gedragen met een politiek programma. Inspiratie vormde daarin het sleutelwoord. Bovendien was er de maandag na het ZPF van 2009 een extra dag aan festiviteiten in verband met de komst van de Vuelta, de Spaanse wielerronde die maandag 31 augustus finishte in Venlo pal voor de ingang van het Zomerparkfeest. Op zondagavond werd het reguliere programma gewoon afgesloten zoals ieder jaar. De extra Vueltadag was een eenmalig en op zichzelf staand evenement in het Julianapark, georganiseerd door het Zomerparkfeest.


  Openingstijden voor 2010:
  Donderdag 26 augustus 19.30-02.00 uur
  vrijdag 27 augustus 18.00-02.00 uur
  zaterdag 28 augustus 14.00-02.00 uur
  zondag 29 augustus 12.00-02.00 uur

  Routebeschrijving
  Het Zomerparkfeest is goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Het Julianapark is gelegen tegenover station Venlo achter het Limburgs museum en Museum van Bommel van Dam. Routebeschrijving (PDF).


  Contact
  FestivaladresJulianapark Venlo
  ContactgegevensZomerparkfeest
  Postbus 489
  5900 AL Venlo

  Algemene informatie info@zomerparkfeest.nl
  Programma programma@zomerparkfeest.nl
  Secretariaat secretariaat@zomerparkfeest.nl
  Rekeningnummer641790309
  BTW nummer801539274 B01
  KvK-nummer41064172


  Toeganggratis
  Capaciteit17.500 bezoekers
  Aantal acts80
  Muziekalle genres
  Extra'sliteratuur, dans, theater, film, mode, techniek, wetenschap, architectuur

  Volgende edities11-12-13-14 augustus 2011
  2-3-4-5 augustus 2012