• thumb Het grootste deel van het Zomerparkfeestprogramma is rond. Opvallende namen op het affiche zijn Bläck Fööss en Omar Souleyman. De Keulse schlagerpopband Bläck Fööss viert zijn 40-jarig (!) artiestenjubileum en zal op zondag de grote trekker zijn. Omar Souleyman is een absolute ster in thuisland Syrië en weet met zijn dansbare Arabische muziek nu ook Europa te vinden.

    Bläck Fööss is groot en niet alleen in Keulen. Twee grote jubileumconcerten pal voor de Keulse Dom waren dan ook in no time uitverkocht. Pas is besloten er nog een derde concert bij te plannen, maar een week eerder staan ze eerst in Venlo op het Zomerparkfeest: een Nederlandse première van hun jubileumshow dus, gratis en voor niets.

    Op vrijdagavond maakt Omar Souleyman zijn opwachting op het park. Deze übercoole Syriër is in zijn thuisland niets minder dan een held. Maar liefst 500 (!!) albums bracht de man al uit en zijn cassettes zijn dan ook in iedere Syrische buurtwinkel te koop. Omar Souleyman gooit momenteel ook in het westen hoge ogen met zijn nieuwe plaat Jazeera Nights, maar staat vooral bekend om zijn opzwepende live-optredens. Arabische muziek was nog nooit zo dansbaar. Dat de man populair is blijkt ook door een uitnodiging van Damon Albarn (Blur/Gorillaz). Souleyman dook afgelopen jaar samen met Albarn de studio in voor een beoogde samenwerking voor het nieuwe Gorillaz-album. De track heeft het album uiteindelijk niet gehaald, maar zal binnenkort vast ergens opduiken. Omar Souleyman stond afgelopen jaar als outsider op het Spaanse dance-festival Sonar en wist daar iedereen van voor tot achter mee te krijgen op zijn Arabische sound. Dit jaar doet hij enkele optredens op Europese festivals, waar het Zomerparkfeest er een van is.

    Verder bevestigd voor het Zomerparkfeest zijn: de Zwitserse roots-feestband Mama Rosin, het Belgische producer/remix-trio Villa, nederrapper Fresku, dancevloermeester Roska, het cabareteske muziekspektakel van de Wereldband, jazzpianist Rembrandt Frerichs, fadozangeres Maria de Fátima, Belgenpop van De Anale Fase, schrijvers Ernest van der Kwast en Christophe Vekeman, de Limburgse rockers van Dewolff, de Mongoolse band Hanggai, folkpopgroep Awkward I, het keiharde And So I Watch You From Afar, en de Memphis Maniacs!
    Zie de programma pagina's voor meer informatie.