• thumb Het Zomerparkfeest wordt op donderdag 26 augustus afgetrapt met een speciaal programma rondom Bert van den Berg. Van den Bergh viert dit jaar zijn dertigjarig artiestenbestaan. Hij wordt eenmalig begeleid door Venloos beste jazzband, het Score Jazz Orchestra, en zal bovendien speciale gasten uitnodigen voor dit bijzondere optreden. Naast deze Venlose ouverture staan er opvallend veel regionale namen op het affiche van het Zomerparkfeest dit jaar. Zo zullen POLLUX (nieuwe band van Frans Pollux), soulpopband Juliette Travis, de poprockers van Pitch Blond, house-dj Sievert, mimalhouseproducer Mulder, de jonge gasten van The Wild Things, zangeres Linda Zijlmans en Venloos smartlappenkoor Schoën Luuj optreden op het komende Zomerparkfeest. Ook The Mad Trist uit Maastricht komt naar Venlo.

    De afgelopen jaren was het 'gewoon' een band die de aftrap van het ZPF verzorgde. Dit jaar keert het Zomerparkfeest terug met een echte (Venlose) ouverture. Omdat Bert van den Bergh dit jaar zijn dertigjarig artiestenbestaan viert, leek het de organisatie van het Zomerparkfeest een mooie gelegenheid om daar iets mee te doen. Bovendien wordt Bert in het najaar vijftig. Twee redenen voor hem om in 2010 terug te kijken en een cd uit te brengen - Verzameld - met daarop materiaal dat zijn hele carrière omspant. Score Jazz Orchestra is al jaren de beste bigband van Venlo. Zij zijn gevraagd om eenmalig als Berts begeleidingsband te fungeren. Speciaal voor dit optreden worden arrangementen gemaakt van Bert zijn nummers. Met behulp van een keur aan bijzondere gasten zal Bert van den Bergh het 34ste Zomerparkfeest openen.

    Ook Frans Pollux zal terugkeren op de Zomerparkfeestbühne. Na het uiteenvallen van Neet oét Lottum presenteerde Pollux eerder dit jaar eerst een eigen roman, maar ondertussen bleef hij ook liedjes schrijven. In mei verscheen zijn zeer geslaagde soloplaat onder de naam POLLUX. Met zijn nieuwe band (oa met BJ Baartmans, Emil Szarkowicz en Sjoerd Rutten) zal Pollux op vrijdagavond het Vriendenpodium opluisteren.

    Juliette Travis heeft het afgelopen jaar flink aan de weg getimmerd met hun soulvolle sound en Pitch Blond werd zelfs al opgemerkt door het Britse muziekblad NME. Houseproducers Sievert maakt zomerse housestampers en Mulder uit Horst hoort zijn platen regelmatig terug in de sets van grote dj's als Josh wink en Karotte en zal het ZPF in de Spiegeltent afsluiten. The Wild Things combineert soul en rock en is de nieuwe en piepjonge band van gitaartalent Jiri Taihuttu (pas 14) en drie vriendjes. Linda Zijlmans, die natuurlijk bekend is als hoofdrolspeler van de Venlose Revue, bracht dit jaar haar eerste mini-cd met eigen liedjes uit die ze tijdens de zaterdagse Picknick zal spelen. Daar zal ook het Venlose smartlappenkoor Schoën Luuj te zien zijn.

    Ook de Maastrichtse stonerband The Mad Trist komt naar Venlo. De band bracht begin dit jaar haar debuutalbum uit dat louter lovende kritieken en veel airplay kreeg. Met het eerder aangekondigde DeWolff, die op Pinkpop een zeer puike show weggaven, heeft het Zomerparkfeest een behoorlijk Limburgs tintje dit jaar.