• thumb Door de stortregens op zondagmiddag en de extreem koude temperaturen gedurende de laatste drie festivaldagen heeft het Zomerparkfeest de afgelopen editie meer dan 20.000 bezoekers minder getrokken dan verwacht. Bovendien is er door de bezoekers vanwege de kou veel minder gedronken dan normaal. Dit heeft geresulteerd in een flink tekort op de begroting. Dit tekort wordt nu geschat op 150.000 euro, maar definitieve cijfers zijn er nog niet. Zoals het er nu naar uitziet heeft dit geen consequenties voor betalingen aan leveranciers en artiesten, maar het tekort vormt wel een probleem. De continu√Įteit van het festival is in gevaar.

  De omzet is dit jaar extreem achtergebleven. De oorzaak hiervan is overmacht; alles is te begroten, behalve het weer. Het Zomerparkfeest heeft een post onvoorziene uitgaven die ook gebruikt wordt om mindere weersomstandigheden (en extra maatregelen die hiervoor eventueel nodig zijn) op te vangen, maar die post kan onmogelijk voorzien in een dergelijk tekort. Dusdanig slechte weersomstandigheden kun je niet meenemen in je begroting. Het weer is in feite de levensader van het festival en daarmee een altijd onvoorspelbaar risico.

  Het Zomerparkfeest is een gratis festival dat kwaliteit en diversiteit voorop heeft staan. Het festival heeft een strakke maar zeer re√ęle begroting. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met onvoorziene uitgaven en dat er sowieso reserves in onze begroting zijn opgenomen. Zoals ieder festival heeft het Zomerparkfeest kosten in de aanloop. Artiesten willen vooruitbetaald worden, net als sommige leveranciers. Ook commissies maken kosten om het festival te organiseren. Die kosten worden altijd betaald met de reserves die we een jaar eerder hebben opgebouwd. Er is met andere woorden ieder jaar een potje waaruit kosten betaald worden om het festival op de rit te zetten. De rest van de begroting wordt sluitend gemaakt met inkomsten uit sponsoring en de omzet die wordt gegenereerd tijdens het Zomerparkfeest.

  Het duurt nog zeker een maand voordat duidelijk is hoe groot het exacte tekort op de begroting is. Dit leidt zoals we dat op dit moment kunnen overzien niet tot betalingsproblemen voor leveranciers of artiesten, wel heeft het gevolgen voor het Zomerparkfeest van komend jaar. Er is namelijk geen nieuw potje om iets op touw te zetten. Als er nu niets gebeurt, kan de continu√Įteit van het festival niet gewaarborgd worden.

  De goodwill en steun vanuit de stad Venlo en omstreken is groot. Bij burgers, bedrijven en instellingen. Dat hebben vele mailtjes, telefoontjes en berichten op sociale netwerksites inmiddels ook al duidelijk gemaakt. Vanuit diverse kanalen wordt hulp aangeboden. Dat is voor de organisatie een enorme steun. Het bestuur van het Zomerparkfeest is er dan ook van overtuigd dat er met alle inzet van buitenaf, zeker een 35e editie zal worden georganiseerd.
 • thumb De Belgische rockgroep Balthazar vervangt And So I Watch You Afar in de WITTE REUS op zondagmiddag. ASIWYFA moest eerder afzeggen wegens een blessure van hun bassist. Balthazar maakt catchy rocksongs met een arty randje. Luister het album van Balthazar via de: 3voor12 Luisterpaal. De Spotify playlists zijn inmiddels ook aangepast.
 • thumb De Noord-Ierse band And So I Watch You From Afar moet zijn show vanwege een blessure van de bassist cancellen. De programmacommissie is hard op zoek naar vervanging voor de band op zondagmiddag.
  Hieronder de verklaring van de bassist zelf - wij wensen hem van harte beterschap.

  Hi!

  Johnny here from asiwyfa. I'm just dropping you a quick mail to say sorry for having to cancel the show, believe me I wouldn't be pulling out unless I had to, in this band we've played through hernias, salmonella, back sprains and cracked ribs to name a few! This injury has obviously been building up over the past while, it wasn't one incident that sparked it. A tendon in my shoulder has been torn to the point that it has decided to give up on me for a while! After a trip to the a&e and a fancy neoprene sling I'm under strict instructions to rest it for a couple of weeks, hence with deep regret we've had to pull the show. I can personally assure you that as soon as I'm fighting fit and if you'll have us, we'll be back in our second home for some serious rock action!
  Once again I'm truly sorry, Regards,

  Johnny Adger ASIWYFA
 • thumb Voor het Senior Zomerparkfeest op vrijdagmiddag 27 augustus zijn alle kaarten uitverkocht. Omdat er maar een beperkt aantal bezoekers in de Grote Tent passen, worden als enige voor dit Zomerparkfeest-programmadeel kaarten verkocht √† 7 euro en geven recht op een kop koffie met een stuk vlaai en twee consumptiebonnen.

  Het is voor de 10e keer dat deze Seniorenmiddag door de SOB en de Stichting Zomerparkfeest Venlo georganiseerd wordt. De SOB is in augustus 1972 opgericht met als voornaamste doelstelling het voorkomen van eenzaamheid van senioren. Het Zomerparkfeest heeft een convenant getekend met Stichting Open Bejaardenwerk (SOB), waarin de samenwerking voor de komende jaren wordt vastgelegd. Het Senior Zomerparkfeest wordt al jaren in samenspraak met het SOB georganiseerd.

  Op het Senior Zomerparkfeest zullen dit jaar Festina Lente, Marco & Sandra, Hommelschoor Zuskes, Bert van den Bergh, Resi Coumans, Jennifer Dibbits, Pierre Cnoops en Neue F√ľnf optreden. De middag begint om 13.30 en eindigt om 17.30.
 • thumb Net als vorig jaar moeten jongeren tussen de 16 en 20 jaar eerst een polsbandje halen voordat ze alcoholische drank kunnen kopen. Geen bandje, betekent geen drank. Op deze manier hoopt het Zomerparkfeest de verkoop van alcohol onder de 16 uit te bannen. Het bandjesbeleid heeft vorig jaar goed gewerkt en zal dit jaar daarom gecontinueerd worden.

  Net als in de supermarkt zullen jongeren tot 20 jaar zich moeten identificeren voordat zij alcoholische drank kunnen bestellen. Door de leeftijdsgroep breder te maken, hoopt het Zomerparkfeest twijfel over leeftijd weg te nemen aan de bar. Als jongeren via legitimatie aan kunnen tonen dat ze 16 jaar of ouder zijn, krijgen ze een speciaal polsbandje dat het mogelijk maakt om bier of wijn te bestellen bij de diverse bars. Ook zal er op het terrein controle en handhaving plaatsvinden om het doorgeven van alcohol aan minderjarigen zoveel mogelijk te beperken.

  Dit alcoholbeleid is een nadrukkelijke wens van het Zomerparkfeestbestuur. Recentelijk is steeds duidelijker aangetoond dat alcohol sterke schadelijke effecten heeft op met name minderjarigen. Het Zomerparkfeest heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid die het met dit plan onderstreept. Het Zomerparkfeest is een familiefestival met bezoekers van alle leeftijden en met dit nieuwe beleid wil het festival een veilige en prettige sfeer cre√ęren voor alle bezoekers.
 • thumb De Japanner DJ Scotch Egg moet zijn optreden op het ZPF komende zaterdag cancellen vanwege paspoortproblemen. Het Zomerparkfeest heeft in Gameboys-a-gogo echter een passende vervanger gevonden. Beide artiesten gebruiken gameboys om elektronische muziek te maken. Gameboy-a-gogo is volgens hemzelf het best te omschrijven als 8bit-gabberschlager: hard met een knipoog.
 • thumb Om het Verleidingsthema kracht bij te zetten krijgt het Zomerparkfeest tijdens het festival een eigen reclamebureau: het ZPF Verleidingsbureau. Het festival nodigt hiervoor zes jonge mensen uit met ieder een eigen specialisatie. De deelnemers worden vanaf maandag 23 augustus een week lang met elkaar opgesloten met maar √©√©n opdracht: het Zomerparkfeest verkopen. Welke listige marketingtrucs, reclames of promo-acties hier uit gaan komen is dus nog de vraag.

  Het ZPF Verleidingsbureau is een eigen productie van het Zomerparkfeest. De zes deelnemers kennen elkaar niet en ontmoeten elkaar voor het eerst komende maandag. Ze moeten samenwerken om het Zomerparkfeest te promoten. Ze opereren vanuit het Glazen Huis op het terrein en zullen de argeloze bezoekers overdonderen met hun idee√ęn. De wijze waarop ze dit gaan doen staat vrij. Het ZPF Verleidingsbureau krijgt een vrij besteedbaar budget en krijgt de vrijheid om idee√ęn om te zetten naar acties of producten. De deelnemers zijn: Hilke Heijmans (schrijver), Tim Arts (reclamemaker), Jeroen Houben (audiovisueel), Alessandro Cau (industrieel vormgever), Stefan van den Boogaard (reclamemaker)en Eli Capello (vormgever).
 • thumb Heb jij ook zo¬ín mooie ronde buik, en lijkt het jou tof om deze te laten beschilderen door een professionele bellypainter? Dan zoeken wij jou! Tijdens de Happy Valley Picknick op zaterdagmiddag is bellypainter Bert Verstappen aanwezig om een aantal buiken te beschilderen. Opgeven is niet nodig, zorg gewoon dat je om 14.00 uur in het park bent.

  Het bellypainten wordt mogelijk gemaakt door Stichting Maskerade.
 • thumb Net als vorig jaar kan er dit jaar weer met PIN betaald worden.
  Anders dan vorig jaar is pinnen gratis.
  Dat betekent dus dat niemand meer weg hoeft van het park om vervolgens met een lege geldautomaat geconfronteerd te worden. Je bonnen pin je dus gewoon. Van het programma en de sfeer hoeft niemand meer een minuut te missen
 • thumb Voor het Senior Zomerparkfeest op vrijdagmiddag 27 augustus zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Omdat er maar een beperkt aantal bezoekers in de Grote Tent passen, worden als enige voor dit Zomerparkfeest-programmadeel kaarten verkocht √† 7 euro en geven recht op een kop koffie met een stuk vlaai en twee consumptiebonnen. ?De kaarten zijn te bestellen op de website van Stichting Open Bejaardenwerk (SOB), www.sobvenlo.nl of bel Frans Faessen 077-3821574 of Jac Ebus 077-3515458.

  ??Het is voor de 10e keer dat deze Seniorenmiddag door de SOB en de Stichting Zomerparkfeest Venlo georganiseerd wordt. De SOB is in augustus 1972 opgericht met als voornaamste doelstelling het voorkomen van eenzaamheid van senioren. Het Zomerparkfeest heeft een convenant getekend met Stichting Open Bejaardenwerk (SOB), waarin de samenwerking voor de komende jaren wordt vastgelegd. Het Senior Zomerparkfeest wordt al jaren in samenspraak met het SOB georganiseerd. ??

  Op het Senior Zomerparkfeest zullen dit jaar Festina Lente, Marco & Sandra, Hommelschoor Zuskes, Bert van den Bergh, Resi Coumans, Jennifer Dibbits, Pierre Cnoops en Neue F√ľnf¬†optreden. De middag begint om 13.30 en eindigt om 17.30.
 • thumb Hanggai uit Mongolie heeft haar optreden op het Zomerparkfeest helaas moeten afzeggen. De band zou op zondag op het hoofdpodium staan. De organisatie van het Zomerparkfeest heeft snel een vervanger gevonden. Tim Knol zal de plaats van Hanggai innemen. Knol staat komend weekend op het Lowlands-festival en zijn nieuwe single Sam is op dit moment de 3FM Megahit.

  De organisatie van het Zomerparkfeest betreurt het afzeggen van Hanggai. Het zestal uit Mongolie heeft een uniek geluid, waarbij ze traditionele Aziatische instrumenten combineren met moderne rockmuziek. Daarnaast gebruiken ze typisch Mongoolse keelzangtechnieken. In de tour die Hangaai zou doen zijn een aantal shows weggevallen, waardoor het voor de band nu te kostbaar is om voor twee optredens (een in Hongarije en het optreden op het Zomerparkfeest) naar Europa te komen.

  Maar Tim Knol is een waardig vervanger. De jonge singer-songwriter uit Hoorn maakt een stormachtig jaar door. Zijn titelloze debuutcd kwam in januari uit en kreeg fantastische reviews. Sindsdien gaat het hard. Zijn zomer wordt bekroond met een optreden op Lowlands. En dus ook op het Zomerparkfeest. Bovendien werd zijn nieuwe single Sam afgelopen vrijdag uitgeroepen tot 3FM Megahit. Dat betekent dat het nummer ieder programma te horen is op 3FM. Tim Knol zal op zondag 29 augustus om 14.00 spelen op het hoofdpodium.
 • thumb De promo voor dit jaar is eindelijk af en zal vanaf dit weekend worden uitgezonden op de regionale tv. De promo is een pastiche op de welbekende Amazing Discoveries-reclamefilmpjes met de altijd goedgeklede Mike Levey in de hoofdrol. Het ZPF heeft na langdurige castingsessies de perfecte ZPF-Mike gevonden. Het resultaat mag er zijn want Beeldwerk heeft er een waar kunstwerkje van gemaakt. Oordeel zelf:

 • ZPF ook op Spotify

  13-08-2010
  thumb Spotify is de nieuwste muziekservice waarmee je altijd en overal streaming muziek kunt luisteren via je computer (of mobiele telefoon). Je kunt zelf een playlist samenstellen en playlists van anderen beluisteren. Het Zomerpakrfeest heeft ook playlists gemaakt. Bij de blokkenschema’s staat bij iedere dag nu een link naar Spotify. Als u een account aanmaakt bij de gratis service kunt u een playlist beluisteren met de acts van de betreffende dag.
 • thumb Naast het optreden van de Congolese band Staff Benda Bilili, heeft het Zomerparkfeest ook een bijzondere film over de band en hun lange weg naar succes geprogrammeerd: Benda Bilili!. De film kreeg in mei staande ovaties op het prestigieuze filmfestival van Cannes en gaat eind augustus in Nederland in premi√®re. Het ZPF biedt een unieke kans om de film √©n de band in √©√©n weekend te zien. Het Zomerparkfeest vraagt met deze film tevens speciale aandacht voor de Millenniumdoelen, basisafspraken voor een betere wereld die door 190 wereldleiders zijn ondertekend. De leden van Staff Benda Bilili zijn het afgelopen jaar uitgegroeid tot rolmodellen voor de derde wereld. Ze zijn hiermee de verpersoonlijking van de Millenniumdoelen.

  Het verhaal van Staff Benda Bilili is als een sprookje. De meeste leden zitten in een rolstoel als gevolg van polio en leefden op straat in Kinshasa. Een Franse filmploeg ontdekte de band, volgde ze vijf jaar lang en hielp met de opnames van hun eerste cd. Inmiddels speelt de band op alle grote podia in de gehele westerse wereld. De Engelse kwaliteitskrant The Guardian prees Staff Benda Bilili deze maand nog als beste band van het weekend op Womad, het meest prestigieuze wereldmuziekfestival ter wereld:

  ¬ďThis year's Womad will be remembered for a real-life world-music fairytale, featuring Staff Benda Bilili. Four of them came on in wheelchairs, another was on crutches, and they were the most rousing, enthusiastic performers of the weekend. (..) They were brilliant. And they are not a novelty band.¬Ē www.guardian.co.uk/music/2010/jul/25/womad-2010-review

  Het verhaal van Staff Benda Bilili laat zich nog het best vergelijken met dat van de Cubaanse supergroep Buena Vista Social Club. Ook hier was het de combinatie van een mooie film en een fantastisch swingende band die zorgde voor wereldfaam. Staff Benda Bilili speelt zaterdag 28 augustus om 20.15 uur op het hoofdpodium tijdens het Zomerparkfeest. De film Benda Bilili! wordt tweemaal in de Spiegeltent vertoond: eenmaal op vrijdagmiddag en nog eens op zaterdagmiddag.

  De filmvertoning is mede mogelijk gemaakt door NCDO, Stichting Mondiaal Platform Venlo, FAIRliefd en Woningstichting Venlo-Blerick. Het Zomerparkfeest wil met dit project aandacht vestigen op de Millenniumdoelen en het feit dat iedereen in de wereld gelijke kansen verdient. Staff Benda Bilili laat zien dat het mogelijk is om vanuit kansloze positie (een rolstoel in Congo) toch succes te oogsten. De band is daarmee een lichtend voorbeeld. Het feit dat de bandleden gehandicapt zijn is voor het Zomerparkfeest nadrukkelijk niet de reden om de act te boeken ¬Ė de kwaliteit van band √©n film staat voorop ¬Ė maar de hoopvolle boodschap die de band uitdraagt (en hun roep om iets te doen aan polio in de derde wereld), is een dankbaar onderwerp om te ondersteunen.

 • thumb Bent u 55+ en wilt u vrijdagmiddag 27 augustus graag het Senior ZPF bijwonen? Dat kan! Klik even door op de site van het SOB Hier staat precies uitgelegd hoe er kaarten bemachtigd kunnen worden. Het Senior ZPF is een speciaal programma voor senioren dat het Zomerparkfeest organiseert in samenwerking met Stichting Open Bejaardenwerk. Omdat er een beperkt aantal zitplaatsen is, worden kaarten hiervoor vooraf verkocht. De kaarten worden verkocht voor 7 euro en geven recht op een aantal consumpties en een stuk vlaai.