• thumb Festival sluit 2010 zonder schulden af.

  De omzet van het Zomerparkfeest was afgelopen jaar door het slechte weer ongeveer 100.000 euro minder dan begroot. Opgebouwde reserves van voorgaande jaren en bezuinigingen op de begroting van 2010 (die tot grotere reserves hadden moeten leiden) hebben een verlies echter voorkomen. Het Zomerparkfeest heeft aan al zijn betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Het banksaldo van het festival staat nu nagenoeg op nul; de reserves van het festival zijn op.


  Het belangrijkste gevolg van de financiële situatie is dat de opstart van het volgende Zomerparkfeest niet meer uit eigen middelen gefinancierd kan worden. De begroting voor komend jaar zal op alle onderdelen sterk moeten worden herzien. Het festival gaat bezuinigen op de interne onkosten, de infrastructuur maar helaas ook op het programma. Hierbij zal de organisatie zich voor de volle 100% inzetten om voor de 35e keer een hoogstaand gratis cultureel festival neer te zetten. Een festival voor een zo breed mogelijk publiek met een vernieuwend en breed programma. Dit zijn kernwaarden van het festival die overeind moeten worden gehouden, juist nu. Het Zomerparkfeest is een festival dat voor Venlo en omgeving van groot cultureel belang is.

  Het komende jaar moet alle creativiteit binnen de organisatie worden aangewend om geld te besparen, inkomsten vroeger op de rekening te krijgen en om meer inkomsten te genereren. Voor dit laatste wordt onder meer gedacht aan een grote publieksactie volgend jaar waarin de Vriend centraal staat. Het Zomerparkfeest ziet het werven van meer Vrienden als een middel om continuïteit te garanderen. Vriend worden kan ook nu al via de website van het festival. Het is een financiële impuls maar ook een manier waarop Venlonaren hun betrokkenheid kunnen tonen. Ook wordt er ingezet op het binnenhalen van meer (provinciale) subsidies. Het traject hiervoor was overigens al ingezet voor deze verregende editie. Dit alles moet er voor zorgen dat er de komende jaren nieuwe reserves opgebouwd worden om een tegenslag van deze orde op te kunnen vangen en het voortbestaan van het Zomerparkfeest te garanderen.

  Het bestuur trekt tegelijkertijd de conclusie dat de reserves van het festival slechts toereikend waren voor een editie met extreem slecht weer. De eerder opgebouwde reserves waren te laag om op reguliere voet verder te kunnen gaan. Juist omdat het weer een onvoorspelbare, maar cruciale factor is voor de opbrengsten van een buitenfestival zijn het afgelopen jaar wel maatregelen genomen met als doel de reserves van het Zomerparkfeest te vergroten. Een conservatieve begroting en bezuinigingen hadden moeten resulteren in een extra financiële buffer. Dat is door het extreem slechte weer echter niet gelukt. Wel heeft dit beleid uiteindelijk een nettoverlies voorkomen.
 • thumb Het Zomerparkfeest werkt aan een forse uitbreiding van de communicatiecommissie. De hele communicatie van het Zomerparkfeest gaat op de schop en moet beter, breder en uitgebreider. Aan de organisatiestructuur en het programma is de afgelopen jaren erg veel tijd en aandacht besteed, en nu is het tijd om de volgende slag te maken.
  ?Daar hebben we de eerste plaats meer mensen bij nodig, liefst met specifieke taken. Er zijn verschillende vacatures in de communicatiecommissie die moeten worden ingevuld. Deze staan hieronder beschreven. Als jij iemand kent die in dit profiel past en aan de slag wil als enthousiaste vrijwilliger (of als je dit zelf bent) stuur dan een brief met motivatie en CV op naar Guus Benders (voorzitter van de Communicatiecommissie): guusbenders@zomerparkfeest.nl. Reageren kan tot 22 december.
  Met de commissie vergaderen we een keer in de maand over lopende zaken. In de aanloop naar het ZPF kan dat vaker worden. De functies zijn net als alle functies binnen het ZPF onbezoldigd.
  Wat zoeken we:

  Iemand die ondersteunend kan zijn in het praktische werk van communicatie. Iemand dus die taalbeheersing heeft en persberichten en stukjes kan tikken voor al onze media in de lijn van de gekozen richting/thema en mee kan denken over het te voeren communicatiebeleid.
  • Heeft perfecte beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Is geinteresseerd in cultuur en het ZPF in bijzonder
  • Is creatief sterk
  • Kan conceptueel denken en binnen een bepaald thema nieuwe initiatieven ontplooien
  • Kent het medialandschap en manieren om hier zo effectief mogelijk gebruik van te maken
  • Woont bij voorkeur in Venlo of omgeving


  Iemand die actief bezig is met de ZPF-identiteit op internet. Die Facebook, Twitter, Foursquare en nog tal van andere toepassingen en sites bijhoudt en voedt, iemand die de blogosfeer infiltreert en zorgt voor spin-off en aandacht in de digitale wereld.
  • Kent sociale media als zijn broekzak
  • Is geinteresseerd in cultuur en het ZPF in bijzonder
  • Houdt nieuwe ontwikkelingen op gebied van internetmedia bij.
  • Is thuis in de blogosfeer en weet ZPF-informatie te vertalen naar interessante content voor websites, blogs en sociale media.
  • Woont bij voorkeur in Venlo of omgeving.


  Iemand met een breed Duits netwerk om meer mensen en meer betrokkenheid over de grens te creeren.
  • Heeft goede contacten en kennis over het medialandschap in Duitsland en wil deze inzetten om het ZPF beter onder de aandacht te brengen
  • Is geinteresseerd in cultuur en het ZPF in bijzonder
  • Goede kennis van de Duitse taal is een pre
  • Woont bij voorkeur in Venlo of omgeving


  Iemand die praktisch ingesteld is en uitvoeringsteams bij elkaar zoekt en aanstuurt. Een organisator dus. Die posterplakacties, flyeractiviteiten en andere praktische zaken regelt en een eigen promo-team samenstelt en mobiliseert.
  • Is in staat mensen te werven, mobiliseren en te enthousiasmeren om zich in te zetten voor het ZPF
  • Vindt het leuk om acties te bedenken die het ZPF en het thema van dat jaar in het bijzonder ondersteunen.
  • Is geinteresseerd in cultuur en het ZPF in bijzonder
  • Woont bij voorkeur in Venlo of omgeving


  Een technische man/vrouw voor praktische werkzaamheden aan website etc.
  • Kan ondersteuning bieden aan technische mensen uit de commissie.
  • Biedt hand- en spandiensten aan het ontwikkelen en bijhouden van de website en andere technische zaken.
  • Woont bij voorkeur in Venlo of omgeving.
  • Heeft kennis van PHP/Mysql/HTML