• thumb Het Zomerparkfeestprogramma is rond en staat in zijn geheel op de site van het Zomerparkfeest. Nieuwe namen in het programma zijn onder andere de Engelse jazzband Polar Bear, Amerikaanse rockers van Sleepy Sun, X-factor-winnaar Jaap, DJ Scotch Egg, countrysoulband Beans and Fatback, bluesveteraan Rick Estrin, performance-poetry van Antoine Boute en JP de Gheest, de Ghanese James Brown: Mr Gyedu Ambolley (The Ghana Funk Project), pianopop van Only Seven Left en smartlappenkoningin Bonnie St. Claire die hoofdgast is op de zaterdagse Happy Valley Picknick.

    Naast al het muziekgeweld is er ook nog een veelzijdig programma in andere disciplines. De jonge Haagse theatergroep Firma MES speelt bijvoorbeeld het stuk Roes, dat geschreven werd door Volkskrant-columniste Hanna Bervoets. En in lijn van het Verleidingsthema bedacht de Eindhovense kunstenaar Gijs van Bon het project Nu Nog Hoger waarbij bezoekers zich kunnen laten verleiden tot een kopje koffie met een plakje cake op eenzame hoogte. Bezoekers kunnen met zijn tweeën met een hoogwerker de lucht in. Tijdens het verblijf boven kunnen bezoekers genieten van een bakje koffie en het spectaculaire uitzicht over het ZPF. De activiteit duurt één kopje koffie lang.

    Ook is er dit jaar ruimte voor beeldende kunst op het terrein. De Venlose kunstenares Pascalle Mansvelders exposeert haar Zetel der Wijsheid, een zwarte stoel van Maria waarin de plek van Jezus leeg is. De stoel is pas af als iemand er in plaatsneemt, op de plek van Jezus. Laat je je verleiden om de rol in te nemen van een martelaar, een god, een dochter of een verlosser? De Zetel der Wijsheid beleeft op het Zomerparkfeest een Venlose primeur.

    Eerder bekendgemaakte namen: Das Pop, Omar Souleyman, Caro Emerald, Asteroids Galaxy Tour, Ernest van der Kwast, Kelpe, Staff Benda Bilili (te zien in unieke combinatie met film Benda Bilili!), Andy Fierens & The Androids, Villa, Carolien Roodvoets, Jon Allen, Shining, Bläck Fööss, And So I Watch You From Afar, Bert van den Bergh, Hanggai, Roska, Typhoon & New Cool Collective, Daily Bread, Megafaun, Awkward I, The Wild Things, Maria de Fátima, Roy Aernouts, Hausmagger, Choir Of Young Believers, DeWolff, Kuenta i Tambú, Tom Scholte, en Fresku.