• thumb Hanggai uit Mongolie heeft haar optreden op het Zomerparkfeest helaas moeten afzeggen. De band zou op zondag op het hoofdpodium staan. De organisatie van het Zomerparkfeest heeft snel een vervanger gevonden. Tim Knol zal de plaats van Hanggai innemen. Knol staat komend weekend op het Lowlands-festival en zijn nieuwe single Sam is op dit moment de 3FM Megahit.

    De organisatie van het Zomerparkfeest betreurt het afzeggen van Hanggai. Het zestal uit Mongolie heeft een uniek geluid, waarbij ze traditionele Aziatische instrumenten combineren met moderne rockmuziek. Daarnaast gebruiken ze typisch Mongoolse keelzangtechnieken. In de tour die Hangaai zou doen zijn een aantal shows weggevallen, waardoor het voor de band nu te kostbaar is om voor twee optredens (een in Hongarije en het optreden op het Zomerparkfeest) naar Europa te komen.

    Maar Tim Knol is een waardig vervanger. De jonge singer-songwriter uit Hoorn maakt een stormachtig jaar door. Zijn titelloze debuutcd kwam in januari uit en kreeg fantastische reviews. Sindsdien gaat het hard. Zijn zomer wordt bekroond met een optreden op Lowlands. En dus ook op het Zomerparkfeest. Bovendien werd zijn nieuwe single Sam afgelopen vrijdag uitgeroepen tot 3FM Megahit. Dat betekent dat het nummer ieder programma te horen is op 3FM. Tim Knol zal op zondag 29 augustus om 14.00 spelen op het hoofdpodium.