• thumb Net als vorig jaar moeten jongeren tussen de 16 en 20 jaar eerst een polsbandje halen voordat ze alcoholische drank kunnen kopen. Geen bandje, betekent geen drank. Op deze manier hoopt het Zomerparkfeest de verkoop van alcohol onder de 16 uit te bannen. Het bandjesbeleid heeft vorig jaar goed gewerkt en zal dit jaar daarom gecontinueerd worden.

    Net als in de supermarkt zullen jongeren tot 20 jaar zich moeten identificeren voordat zij alcoholische drank kunnen bestellen. Door de leeftijdsgroep breder te maken, hoopt het Zomerparkfeest twijfel over leeftijd weg te nemen aan de bar. Als jongeren via legitimatie aan kunnen tonen dat ze 16 jaar of ouder zijn, krijgen ze een speciaal polsbandje dat het mogelijk maakt om bier of wijn te bestellen bij de diverse bars. Ook zal er op het terrein controle en handhaving plaatsvinden om het doorgeven van alcohol aan minderjarigen zoveel mogelijk te beperken.

    Dit alcoholbeleid is een nadrukkelijke wens van het Zomerparkfeestbestuur. Recentelijk is steeds duidelijker aangetoond dat alcohol sterke schadelijke effecten heeft op met name minderjarigen. Het Zomerparkfeest heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid die het met dit plan onderstreept. Het Zomerparkfeest is een familiefestival met bezoekers van alle leeftijden en met dit nieuwe beleid wil het festival een veilige en prettige sfeer creëren voor alle bezoekers.