• thumb De eerste namen voor het 35ste Zomerparkfeest zijn bekend. Festivalfavoriet Dazzled Kid, de Engelse mash-uppers van de The Kleptones, afrobeat-gezelschap Jungle By Night, Venlose rapper Brada Bong Dias, salsakoning DJ Mauri, de jonge topschrijvers Hanna Bervoets en Esther Gerritsen, folkpopband The Black Atlantic, eigenzinnige rockband Krach, singer-songwriter Eefje de Visser, bluesband met Venlose roots King Mo, de uit Niger afkomstige Toeareg-gitarist Bombino en de frisse synthpopband Lola Kite treden op tijdens de komende editie van het festival.

    Dazzled Kid is de nieuwe band van Tjeerd Bomhof die al eerder zijn klasse als ijzersterke liedjesschrijver bewees als frontman van Voicst (in 2008 op het ZPF). Als Dazzled Kid maakte hij afgelopen jaar solo een verzameling inventieve popliedjes die hij nu overtuigend op het podium brengt met een zevenkoppige band. Dazzled Kid is een festivalfavoriet dit seizoen - en terecht. Naast Pinkpop staat de band dit jaar als zaterdagavondafsluiter op het hoofdpodium van het Zomerparkfeest.

    The Kleptones bewijzen op hun beurt dat de mash-up nog altijd toekomst heeft. Behalve dat ze de mooiste popliedjes laten versmelten tot nieuwe hoogtepunten, voegen deze Engelsen nog een extra dimensie toe door ook beelden in hun set te mixen. Op het Engelse Glastonbury-festival hebben The Kleptones inmiddels een vaste plek in een tent die ieder jaar groter wordt. Ook buiten Engeland trekken de heren steeds meer aandacht. Een act om later te kunnen zeggen: ik was erbij.

    Daarnaast presenteert het Zomerparkfeest een keur aan Nederlands toptalent. Zo is The Black Atlantic echt het beste wat er momenteel aan folkpopbands rondloopt in het land, staat Jungle by Night garant voor een swingend feest vol vette funk en afrobeat, is er niemand die de heupen zo loskrijgt als DJ Mauri met zijn salsa-platen en schrijft Eefje de Visser de meest ontwapenende liedjes in de Nederlandse taal.

    Het Zomerparkfeest 2011 vindt plaats van donderdag 11 tot en met zondag 14 augustus in het Venlose Julianapark. Op deze site komen binnenkort links naar filmpjes en geluidsfragmenten van alle acts. Houd deze site en de Zomerparkfeest-twitter (twitter.com/ZPFvenlo) in de gaten voor nieuws en programma-updates.
    Dazzled Kid