• thumb Het Duitse La Brass Banda sluit op zondag 14 augustus het 35ste Zomerparkfeest af op het hoofdpodium. De band die - zoals de naam al aangeeft - drijft op het geluid van koperblazers maakt een feestelijke mix van blaasmuziek met gypsy-invloeden. Een ideale festivalafsluiter. Ook het instrumentale funkmonster The Budos Band (USA), de Mongoolse keelzangpunkers van Hanggai en de Belgische troubadour Guido Belcanto komen op bezoek in Venlo. Daarnaast prijken ook rapper Sef van de Flinke Namen, sixties-jazz-funk van Euro Cinema, kleinkunsttalent Yora Rienstra, nederrapper Kleine Viezerik, het experimentele jazzcombo Tin Men and the Telephone, Limburgse popdiva in spé Madi, het Costa Ricaanse Sonambulo, de urban roots-show Po'Girl (Can), het kneiterharde Drums are for Parades (Bel), bijzondere crossovermuziek van levenslied en reggae door JAH6 en de futuristische techno van TWR72 op het affiche van het festival.

    The Budos Band is een 11-kopppige band uit New York die grossiert in warmbloedige en exotische instrumentale funk. Het ademt jaren 70 en het groovet als een tiet. The Budos Band zit op het fameuze Daptone Records en deelt een aantal leden met de huisband van het label: de Dap-Kings, dat op zijn beurt weer de instrumentatie verzorgde bij de laatste platen van Amy Winehouse en Sharon Jones.

    Hanggai zou afgelopen jaar al optreden op het Zomerparkfeest, maar moest een aantal Europese shows afzeggen. Omdat er geen andere band ter wereld lijkt op deze unieke feestband krijgen ze dit jaar een herkansing. Wie de band ooit eerder zag of hoorde weet dat dit een concertervaring is om niet te vergeten.

    Guido Belcanto is de Bob Dylan van België, een troubadour die al twintig jaar prachtige liedjes schrijft vol sentiment en zelfspot. Hij wordt Koning van het Vlaamse Levenslied genoemd en is een chansonnier in hart en nieren. Eerder dit jaar werd zijn laatste plaat in Nederland (onverwacht) uitgebracht door hiphoplabel (!) Top Notch, wat zorgde voor flink wat aandacht. Guido Belcanto is een innemende podiumpersoonlijkheid die ongetwijfeld harten gaat breken tijdens het komende Zomerparkfeest.