• thumb De Nederlandse rockband Go Back To The Zoo speelde gisteren een superstrakke set op Pinkpop en gaat dat kunstje nog eens dunnetjes overdoen op het Zomerparkfeest. Daarnaast zal Piet Veerman & The Cats Aglow Band op de festivalzondag het repertoire van Nederlands grootste nummer-1-hits-machine The Cats laten herleven. Ook de Nederlandse popgroep Alamo Race Track, en man-van-het-moment in de dance-scene Jackmaster zijn van de partij.

    Piet Veerman is een icoon in de Nederlandse popmuziek. Grondlegger van de Volendamse palingsound met The Cats: jarenlang onbetwist de grootste Nederlandse band, zowel hier als in het buitenland. The Cats scoorden in de jaren zestig en zeventig 5 nr.-1-hits in Nederland! Alleen The Beatles, Abba, George Michael, Queen en Michael Jackson scoorden er meer. The Cats Aglow Band is een fantastische tribute, vernoemd naar de meest succesvolle plaat van de band, Aglow uit 1971. Een band die het repertoire van The Cats hoog wil houden en aangevuld met de originele zanger Piet Veerman, wordt dit ongetwijfeld een fantastische terugblik op de zondagmiddag.

    Daarnaast nog meer nieuwe namen: indiepoppunk van Fair Ohs, reclamemaker Bas Welling, ongedwongen pop van Chef'Special, dancehall van Mungo's Hi-Fi, Compagnie Biscuit, de toeterende Toeterman, soul-zangeres Ntjam Rosie, jonge indierockers van Hunting the Robot, DJ Tommi, stemmige liedjesmakers Woody & Paul, bluesrock van Blackberry & Mr. Boo Hoo, dansgroep PIUM, heftige grindcore-jazz door Dead Neanderthals, beatmaker kidkanevil, Junior Songfestival-winnaar Ralf Mackenbach, bluesy rock 'n roll van Ralph de Jongh & Crazy Hearts, het kleinste mobiele radiostation van Nederland Radio Barkas, en Venlose party-dj FeestDJRuud.

    (zoemaar)