Wat is het ZPF?

Het Zomerparkfeest is een gratis toegankelijk, vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo. Met ruim 80.000 bezoekers over vier dagen en een programma van zo’n 100 acts is het bovendien een van de grootste Nederlandse festivals in zijn soort. Het zwaartepunt van de programmering ligt op muziek in alle genres. Daarnaast zijn er voorstellingen op het gebied van dans, theater, mode, film, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Het Zomerparkfeest is een zomerse cultuurcocktail van formaat die Venlo op de kaart zet. Al 35 jaar lang!

Het Zomerparkfeest programmeert al een aantal jaren aan de hand van een thema. In 2011 is dit thema: Let’s Play. Dit thema heeft alles te maken met geloof in eigen kunnen, vooruit kijken in plaats van achteruit en een gewoon-doen-mentaliteit. Let’s Play staat voor: onbevangenheid, in het moment zitten, speelsheid en durf. Zowel programmatisch als organisatorisch.

Het Zomerparkfeest zoekt altijd een balans tussen gevestigde namen en vernieuwing. Acts als Kaizers Orchestra, Infadels, en Paolo Nutini zorgden in het verleden voor legendarische optredens in het park voordat zij internationaal doorbraken. Ook is het Zomerparkfeest het eerste festival in de regio dat nieuwe dance-stromingen als minimal en dubstep programmeerde. Daarnaast is het een familiefestival met een jeugdprogramma, een picknickmiddag en een speciale seniorenmiddag.

Namen die al eens op ons affiche stonden zijn onder andere: Omar Souleyman, Hudson Mohawke, Staff Benda Bilili, Toots Thielemans, Heino, Caro Emerald, Jamie Woon, Bas Koster, Shining, DeWolff, Woven Hand, Acda en de Munnik, Munchi, Gabriel Rios, Ramses Shaffy, Moss, La Pegatina, Opgezwolle, Ernest van der Kwast, Polar Bear, Dayna Kurtz, Guus Meeuwis, Secret Cinema, De Jeugd van Tegenwoordig, Jason Forrest, Jon Allen, André Manuel, De Staat, Kyteman Typhoon & New Cool Collective, Loney Dear, Simon Vinkenoog, Duke Special, Âme, Gert Vlok Nel, Zwart Licht, Spinvis, Guillemots, Dent May, Dobet Gnahoré en Sleepy Sun.


het Zomerparkfeest in Venlo