• thumb De parallel is zo gemaakt, het lijntje makkelijk getrokken en de brug staat er al: de overeenkomsten tussen 2 Many DJ’s en Villa zijn overduidelijk. Waar het eerstgenoemde duo al de Popsterstatus heeft bereikt, timmert Villa nog voorzichtig aan de weg. Komende donderdag nemen ze de afslag richting Venlo, met als eindbestemming het Julianapark.
    Door Gijs Lina

    Het Gentse studioproject Villa bestaat uit de dj’s Fredo & Thang (Frédéric De Smet en Trang Thung Thang) en een halve studiorat (Sebastiaan Vandevoorde). Ze maken Balearic disco, zeg maar de disco van nu - errug hip, in de hoek die er nu toe doet: Aeroplane, Lindstrom & Prins Thomas!

    Villa speelde zich het afgelopen jaar vooral in de kijker met het remixes van Tina Turner, Anita Meyer en Agnetha Fältskog. De twee maakten een briljante remix voor het Canadese Faunts en gooien nu ook hoge ogen met de mixplaat Cosmic Balearic Beats Vol. 2, die is verschenen op het (ook alweer) internationaal hoog aangeschreven Gentse platenlabel Eskimo Recordings. Laurent Garnier noemde het album "a perfect summer mix", en ook DJ Hell, Moby en The Hacker zijn fan!

    Muzikaal gezien grijpt het trio vooral terug op types als Quincy Jones, Giorgio Moroder of Vangelis, maar ook de edgy pop van Blondie, David Bowie en dus onze “eigen” Anita Meyer hoor je terug in hun sound. Wat volgt er nog meer? Meer remixes, touren, veel uren spenderen in de studio, een album…wie weet? Ze stonden afgelopen weekend op Lowlands’ tegenhanger Pukkelpop, nu dus op ons eigen Zomerparkfeest. Morgenavond zullen ze een funky dj-set weggeven in de Tempel van de Gouden Noot (ST), dus laat je meedeinen op de discogolven van Villa.    Villa, donderdag 00:45 uur Tempel van de Gouden Noot (ST)