• thumb Ken je 'The Bonnie Situation' uit de neo-klassieker Pulp Fiction? Ja, inderdaad, dat gedeelte van de film waarin Vincent en Jules iemand per ongeluk zijn hoofd van de romp hebben geknald en de zaak opgelost en vooral schoongemaakt moet worden. Voor dat oplossen wordt 'The Wolf' erbij gehaald, een door Harvey Keitel gespeelde 'probleemoplosser': "I think fast, I talk fast and I need you guys to act fast". En dit personage is de grote inspirator voor de naam van de Geleense band 'DeWolff'.
    Door Lucas Bremmers

    Het optreden van 'The Wolf' duurde bij Pulp Fiction hooguit tien minuten. Er zijn live-uitvoeringen van nummers van DeWolff die langer duren. DeWolff is op muziekgebied namelijk geïnspireerd door de superbands van de jaren zestig en zeventig. Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd. Stuk voor stuk bands die live-optredens tot een hi-ha-happening maakten, indachtig de sfeer van destijds. Nummers met een duur van meer dan een kwartier waren toen geen uitzondering. DeWolff doet dat ook, zonder daarbij te vervallen in kopieergedrag.

    Want ze mogen zich dan wel laten inspireren door bovengenoemde bands, DeWolff is toch heel erg eigentijds. Al was het maar vanwege het feit dat de drie bandleden Pablo van de Poel, zijn broer Luka en Robin Piso samen ongeveer net zo oud zijn als Robert Plant, Ian Gillan of Roger Waters apart. Jonge honden met een onverwacht eigen psychedelische sound. En dan zijn ze ook nog afkomstig uit onze eigen provincie.

    Nadat ze in 2008 de finale van Kunstbende hadden gewonnen, kregen ze in augustus van dat jaar een platencontract - om nog geen twee jaar later de vloer aan te vegen op het Pinkpop-podium. De jonge band wist met zijn dampende, stampende rock de volledige massa ondersteboven te spelen. En waar de midzomer-wervelstorm het net niet lukte om de tent van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde omver te blazen, daar deed DeWolff dat moeiteloos: het dak ging er af, de tent stond op de kop en werd bijna letterlijk afgebroken. 'Eén groot hoogtepunt!' blokletterde de festivalorganisatie op hun website over het optreden van de jonge muzikanten. Dat belooft wat. En ik verplicht bij deze iedereen om te gaan kijken. Op naar het hoofdpodium vanavond. Doe het! U wil dat ik het netjes vraag? Een asjeblieft zou op zijn plaats zijn? Om met de woorden van 'The Wolf' te spreken: "So, pretty please... with sugar on top!"


    DeWolff, Superknaller (HP) 22:45-23:45