Zomerparkfeest.nl http://www.zomerparkfeest.nl Zomerparkfeest.nl Bezetting (ZOEMAAR XS) bekend http://www.zomerparkfeest.nl/nieuws/artikel/397 Zeven muzikale toptalenten vormen samen met (zoemaar) ouverture Zomerparkfeest. In ’n bomvol café de Locomotief heeft Zomerparkfeest-voorzitter Rom van Strijp zondagmiddag de zeven namen bekendgemaakt van de nieuwe band (ZOEMAAR XS). Deze gelegenheidsformatie zal op donderdag 11 augustus samen met (ZOEMAAR) de opening verzorgen van het 35e Zomerparkfeest in Venlo.

Voor die Zomerparkfeest-ouverture zocht (ZOEMAAR) naar opvolging. Jonge muzikanten konden zich opgeven om ’n plekje te veroveren in een nieuw te vormen bandje: (ZOEMAAR XS). Maar liefst 40 muzikanten streden in spannende live audities voor de felbegeerde plekken binnen de nieuwe band.

Uiteindelijk leverde dat de volgende bezetting op:
Contrabas: Femke Kovacs (12 jaar)
Drums: Mika Delsing (9 jaar)
Piano: Nicky Kusters (12 jaar)
Gitaar: Roy Bruggemann (14 jaar)
Gitaar: Bram Verwijst (11 jaar)
Zang: Stijn Clabbers (11 jaar)
Zang: Julie Lensen (11 jaar)

De band is een identieke kopie van (ZOEMAAR), maar dan met enkel muzikanten van 14 jaar en jonger. (ZOEMAAR) gaat de komende weken samen met de jonge talenten repeteren. Tijdens de ouverture van het Zomerparkfeest zal (ZOEMAAR XS) het liedje 7.03 spelen. In 2003 was dat ’t eerste hitje van (ZOEMAAR).

(zoemaar)

]]>
Go Back To The Zoo, Piet Veerman & The Cats Aglow Band... http://www.zomerparkfeest.nl/nieuws/artikel/393
Piet Veerman is een icoon in de Nederlandse popmuziek. Grondlegger van de Volendamse palingsound met The Cats: jarenlang onbetwist de grootste Nederlandse band, zowel hier als in het buitenland. The Cats scoorden in de jaren zestig en zeventig 5 nr.-1-hits in Nederland! Alleen The Beatles, Abba, George Michael, Queen en Michael Jackson scoorden er meer. The Cats Aglow Band is een fantastische tribute, vernoemd naar de meest succesvolle plaat van de band, Aglow uit 1971. Een band die het repertoire van The Cats hoog wil houden en aangevuld met de originele zanger Piet Veerman, wordt dit ongetwijfeld een fantastische terugblik op de zondagmiddag.

Daarnaast nog meer nieuwe namen: indiepoppunk van Fair Ohs, reclamemaker Bas Welling, ongedwongen pop van Chef'Special, dancehall van Mungo's Hi-Fi, Compagnie Biscuit, de toeterende Toeterman, soul-zangeres Ntjam Rosie, jonge indierockers van Hunting the Robot, DJ Tommi, stemmige liedjesmakers Woody & Paul, bluesrock van Blackberry & Mr. Boo Hoo, dansgroep PIUM, heftige grindcore-jazz door Dead Neanderthals, beatmaker kidkanevil, Junior Songfestival-winnaar Ralf Mackenbach, bluesy rock 'n roll van Ralph de Jongh & Crazy Hearts, het kleinste mobiele radiostation van Nederland Radio Barkas, en Venlose party-dj FeestDJRuud.

(zoemaar)

]]>
(zoemaar) opent Zomerparkfeest en jij kunt meedoen! http://www.zomerparkfeest.nl/nieuws/artikel/391 De populaire Venlose band (zoemaar) opent het 35ste Zomerparkfeest. In een speciale XXL-bezetting met gasten en een blazerssectie klinken hun Venlose hits nog net wat grootser. Daarnaast is er plek voor (zoemaar xs), een nog te vormen band van jonge muzikanten die tijdens het concert van (zomaar xxl) een nummer van de band covert. Voor (zoemaar xs) wordt gezocht naar talent tot 14 jaar oud. Speel je dus een instrument of kun je heel goed zingen en wil je optreden op het hoofdpodium van het Zomerparkfeest: grijp je kans!

Net als vorig jaar opent het Zomerparkfeest met een Venlose ouverture. (zoemaar xxl) wordt een bijzondere show met onder andere Baer Traa, Juulke Titulaer en Roger Corneille als extra vocale ondersteuning. Daarnaast wordt de zevenkoppige band aangevuld met Sjoerd Rutten op percussie en de blazerssectie van Instant Brass. (zoemaar) is de populairste Venlose band van het moment. In een propvolle Venlonazaal presenteerde de groep eerder dit jaar eindelijk hun eerste cd, met daarop veel nieuw materiaal en een nieuwe richting; minder Vatelaovend en meer dialectpop.

Voor (zoemaar xs) selecteert de band zelf jonge talenten voor het spelen van de hit 7.03 tijdens hun show op het hoofdpodium. Ben jij 14 jaar oud of jonger en wil je meedoen met (zoemaar xs), meld je dan aan via auditie@zoemaar.nl. Je krijgt dan meer informatie, zoals een mp3 van het nummer, de tekst en het akkoordenschema. De audities zijn op zondag 19 juni (tijdens Lekker Venlo) in het Julianapark ter hoogte van de speeltuin. Die dag zullen dan ook meteen de zeven mini-Zoemaar-bandleden bekend worden gemaakt. Daarna volgen een aantal repetities onder leiding van de (zoemaar)-leden zelf.

(zoemaar)


]]>
La Brass Banda, The Budos Band, Hanggai en Guido Belcanto http://www.zomerparkfeest.nl/nieuws/artikel/388 La Brass Banda sluit op zondag 14 augustus het 35ste Zomerparkfeest af op het hoofdpodium. De band die - zoals de naam al aangeeft - drijft op het geluid van koperblazers maakt een feestelijke mix van blaasmuziek met gypsy-invloeden. Een ideale festivalafsluiter. Ook het instrumentale funkmonster The Budos Band (USA), de Mongoolse keelzangpunkers van Hanggai en de Belgische troubadour Guido Belcanto komen op bezoek in Venlo. Daarnaast prijken ook rapper Sef van de Flinke Namen, sixties-jazz-funk van Euro Cinema, kleinkunsttalent Yora Rienstra, nederrapper Kleine Viezerik, het experimentele jazzcombo Tin Men and the Telephone, Limburgse popdiva in spé Madi, het Costa Ricaanse Sonambulo, de urban roots-show Po'Girl (Can), het kneiterharde Drums are for Parades (Bel), bijzondere crossovermuziek van levenslied en reggae door JAH6 en de futuristische techno van TWR72 op het affiche van het festival.

The Budos Band is een 11-kopppige band uit New York die grossiert in warmbloedige en exotische instrumentale funk. Het ademt jaren 70 en het groovet als een tiet. The Budos Band zit op het fameuze Daptone Records en deelt een aantal leden met de huisband van het label: de Dap-Kings, dat op zijn beurt weer de instrumentatie verzorgde bij de laatste platen van Amy Winehouse en Sharon Jones.

Hanggai zou afgelopen jaar al optreden op het Zomerparkfeest, maar moest een aantal Europese shows afzeggen. Omdat er geen andere band ter wereld lijkt op deze unieke feestband krijgen ze dit jaar een herkansing. Wie de band ooit eerder zag of hoorde weet dat dit een concertervaring is om niet te vergeten.

Guido Belcanto is de Bob Dylan van België, een troubadour die al twintig jaar prachtige liedjes schrijft vol sentiment en zelfspot. Hij wordt Koning van het Vlaamse Levenslied genoemd en is een chansonnier in hart en nieren. Eerder dit jaar werd zijn laatste plaat in Nederland (onverwacht) uitgebracht door hiphoplabel (!) Top Notch, wat zorgde voor flink wat aandacht. Guido Belcanto is een innemende podiumpersoonlijkheid die ongetwijfeld harten gaat breken tijdens het komende Zomerparkfeest.

]]>
Eerste namen Zomerparkfeest 2011 http://www.zomerparkfeest.nl/nieuws/artikel/383 Dazzled Kid, de Engelse mash-uppers van de The Kleptones, afrobeat-gezelschap Jungle By Night, Venlose rapper Brada Bong Dias, salsakoning DJ Mauri, de jonge topschrijvers Hanna Bervoets en Esther Gerritsen, folkpopband The Black Atlantic, eigenzinnige rockband Krach, singer-songwriter Eefje de Visser, bluesband met Venlose roots King Mo, de uit Niger afkomstige Toeareg-gitarist Bombino en de frisse synthpopband Lola Kite treden op tijdens de komende editie van het festival.

Dazzled Kid is de nieuwe band van Tjeerd Bomhof die al eerder zijn klasse als ijzersterke liedjesschrijver bewees als frontman van Voicst (in 2008 op het ZPF). Als Dazzled Kid maakte hij afgelopen jaar solo een verzameling inventieve popliedjes die hij nu overtuigend op het podium brengt met een zevenkoppige band. Dazzled Kid is een festivalfavoriet dit seizoen - en terecht. Naast Pinkpop staat de band dit jaar als zaterdagavondafsluiter op het hoofdpodium van het Zomerparkfeest.

The Kleptones bewijzen op hun beurt dat de mash-up nog altijd toekomst heeft. Behalve dat ze de mooiste popliedjes laten versmelten tot nieuwe hoogtepunten, voegen deze Engelsen nog een extra dimensie toe door ook beelden in hun set te mixen. Op het Engelse Glastonbury-festival hebben The Kleptones inmiddels een vaste plek in een tent die ieder jaar groter wordt. Ook buiten Engeland trekken de heren steeds meer aandacht. Een act om later te kunnen zeggen: ik was erbij.

Daarnaast presenteert het Zomerparkfeest een keur aan Nederlands toptalent. Zo is The Black Atlantic echt het beste wat er momenteel aan folkpopbands rondloopt in het land, staat Jungle by Night garant voor een swingend feest vol vette funk en afrobeat, is er niemand die de heupen zo loskrijgt als DJ Mauri met zijn salsa-platen en schrijft Eefje de Visser de meest ontwapenende liedjes in de Nederlandse taal.

Het Zomerparkfeest 2011 vindt plaats van donderdag 11 tot en met zondag 14 augustus in het Venlose Julianapark. Op deze site komen binnenkort links naar filmpjes en geluidsfragmenten van alle acts. Houd deze site en de Zomerparkfeest-twitter (twitter.com/ZPFvenlo) in de gaten voor nieuws en programma-updates.
Dazzled Kid


]]>
Zomerparkfeest zoekt talent over de grens http://www.zomerparkfeest.nl/nieuws/artikel/380 Het Zomerparkfeest zoekt lokale en regionale Duitse acts die op willen treden tijdens de 35ste editie van het festival. Bands of acts uit de grensregio die in aanmerking willen komen voor een optreden kunnen zich melden bij ons.

Het Zomerparkfeest streeft ieder jaar naar een actueel, vernieuwend en kwalitatief hoogstaand programma. Regionaal talent krijgt hierin volop ruimte. De programmeurs van het festival hebben een goed beeld van het regionale aanbod in Nederland, maar denken in Duitsland zeker nog onontdekt talent te kunnen ontdekken. Het Zomerparkfeest is op zoek naar muzikanten die kunnen verrassen en programmeert bands en acts in alle soorten en maten in een mix van bekende en nieuwe namen. Via deze oproep hoopt het festival een goed beeld te krijgen van het aanbod direct over de grens.

Duitse acts of bands die in aanmerking willen komen voor een optreden op het Zomerparkfeest kunnen een bio en een link naar hun werk (myspace/youtube, etc) sturen naar : programma@zomerparkfeest.nl

Let op: het Zomerparkfeest programmeert geen coverbands. Het repertoire moet dus bestaan uit eigen materiaal. ]]>
Zomerparkfeest sucht grenzüberschreitend nach Talent http://www.zomerparkfeest.nl/nieuws/artikel/381 Das Zomerparkfeest in Venlo sucht lokale und regionale deutsche Acts, die während der 35sten Ausgabe des Festivals auftreten möchten. Musikbands oder Acts aus der Genzregion, die sich für einen Auftritt bewerben möchten, können sich bei den Veranstaltern melden.

Das Zomerparkfeest strebt jedes Jahr ein höchst aktuelles, innovatives und qualitativ hochwertiges Programm an. Regionales Talent bekommt darin vollauf Spielraum. Die Programmmacher des Festivals sind gut über das regionale Angebot in den Niederlanden informiert, denken aber dass in Deutschland sicherlich noch so manch unentdecktes Talent schlummert.

Das Zomerparkfeest sucht Musikanten, die Ȏberraschen und programmiert Bands und Acts in allen Sorten und Größen in einem Mix bekannter und neuer Namen. Mit diesem Aufruf möchte das Festival das Angebot direkt hinter der Grenze inventarisieren. Spielst Du in einer Band oder tretest du solo auf? Du wollst mit Deiner Band auf dem Zomerparkfest auftreten? Möchtest Du das Publikum mit Deinem Talent überrumpeln? Meldest Du dich an bei: programma@zomerparkfeest.nl.

Achtung: Das Zomerparkfeest programmiert keine Coverbands. Das Repertoire muss ausschließlich eigene Songs beinhalten. ]]>
Zomerparkfeest trapt Vrienden-campagne af! http://www.zomerparkfeest.nl/nieuws/artikel/374 Het Zomerparkfeest start tijdens de Venloop met een actie om nieuwe Vrienden te werven. Het gratis festival heeft al een aantal jaren een trouwe groep van ruim zeshonderd Vrienden van het Zomerparkfeest. Er wordt gestreefd naar een forse uitbreiding hiervan. De Vrienden van het Zomerparkfeest bestaan uit betrokken bezoekers die graag iets extra’s doen in de vorm van een financiële bijdrage. Met een uitbreiding van het aantal Vrienden wil het Zomerparkfeest extra inkomsten genereren om de toekomst van het festival en het laagdrempelige karakter ervan te garanderen.

Tijdens de Venloop rennen 150 mensen in een speciaal harloopshirt mee om de Vrienden van het Zomerparkfeest onder de aandacht te brengen. Naast een groot aantal Vrienden en vrijwilligers rent ook cultuurwethouder Jos Teeuwen de Venloop in een Vriendenshirt. Ook hangt er een grote banner bij de finishplaats op de Markt. Dit is een eerste promo-actie van de Vrienden van het Zomerparkfeest. De komende maanden zullen er nog vele volgen. Vriend worden van het Zomerparkfeest kan voor een jaarlijkse bijdrage van 35 euro – dat is in het huidige lustrumjaar; het Zomerparkfeest viert zijn 35ste editie dit jaar - slechts één euro per editie. In ruil daarvoor krijgen Vrienden een tof T-shirt, een uitnodiging voor een speciale Vriendenavond de dinsdag voorafgaand aan het ZPF en de mogelijkheid om deel te nemen aan Vrienden-acties tijdens het festival zelf. Het Zomerparkfeest kan extra Vrienden goed gebruiken om het voortbestaan van het festival en de gratis entree ervan te garanderen.

Vriend worden kan via de vrienden website. ]]>
ZPF-posterheld Huib Bronkhorst overleden http://www.zomerparkfeest.nl/nieuws/artikel/365 Huib Bronkhorst is in Amsterdam op 91-jarige leeftijd overleden. Bronkhorst verscheen in 2004 als bejaarde man, slechts gekleed in tangaslip op de manshoge posters van het Zomerparkfeest. Hij was datzelfde jaar eregast van het festival.

Voorzitter Rom van Strijp schrijft in zijn wekelijkse column deze week: 'Op alle posters in de stad prijkte zijn beeltenis. Manshoge aanplakbiljetten als lokkertjes voor het Zomerparkfeest van 2004. Met zwart-witte voetbal. Maar vooral met dat kleine tangaslipje. Bijna naakt. Een zacht model op leeftijd. Toen al. Hij was wereldberoemd in heel Venlo. 'Ik moest handtekeningen zetten op buiken, armen en benen van jonge vrouwen', zo vertelde hij nog trots later. Huib. Huib Bronkhorst. Iemand om nooit te vergeten. Iedereen rond het Zomerparkfeest kent hem nog.'

Onze vrienden van Studio Denk, die de poster maakten, plaatsten de poster als eerbetoon op hun site.

Lieve Huib, rust zacht.

Lees hier de blogpost van Rom van Strijp over het overlijden van Huib.

Huib Bronkhorst overleden]]>
Tekort Zomerparkfeest minder groot dan verwacht http://www.zomerparkfeest.nl/nieuws/artikel/353 Festival sluit 2010 zonder schulden af.

De omzet van het Zomerparkfeest was afgelopen jaar door het slechte weer ongeveer 100.000 euro minder dan begroot. Opgebouwde reserves van voorgaande jaren en bezuinigingen op de begroting van 2010 (die tot grotere reserves hadden moeten leiden) hebben een verlies echter voorkomen. Het Zomerparkfeest heeft aan al zijn betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Het banksaldo van het festival staat nu nagenoeg op nul; de reserves van het festival zijn op.

Het belangrijkste gevolg van de financiële situatie is dat de opstart van het volgende Zomerparkfeest niet meer uit eigen middelen gefinancierd kan worden. De begroting voor komend jaar zal op alle onderdelen sterk moeten worden herzien. Het festival gaat bezuinigen op de interne onkosten, de infrastructuur maar helaas ook op het programma. Hierbij zal de organisatie zich voor de volle 100% inzetten om voor de 35e keer een hoogstaand gratis cultureel festival neer te zetten. Een festival voor een zo breed mogelijk publiek met een vernieuwend en breed programma. Dit zijn kernwaarden van het festival die overeind moeten worden gehouden, juist nu. Het Zomerparkfeest is een festival dat voor Venlo en omgeving van groot cultureel belang is.

Het komende jaar moet alle creativiteit binnen de organisatie worden aangewend om geld te besparen, inkomsten vroeger op de rekening te krijgen en om meer inkomsten te genereren. Voor dit laatste wordt onder meer gedacht aan een grote publieksactie volgend jaar waarin de Vriend centraal staat. Het Zomerparkfeest ziet het werven van meer Vrienden als een middel om continuïteit te garanderen. Vriend worden kan ook nu al via de website van het festival. Het is een financiële impuls maar ook een manier waarop Venlonaren hun betrokkenheid kunnen tonen. Ook wordt er ingezet op het binnenhalen van meer (provinciale) subsidies. Het traject hiervoor was overigens al ingezet voor deze verregende editie. Dit alles moet er voor zorgen dat er de komende jaren nieuwe reserves opgebouwd worden om een tegenslag van deze orde op te kunnen vangen en het voortbestaan van het Zomerparkfeest te garanderen.

Het bestuur trekt tegelijkertijd de conclusie dat de reserves van het festival slechts toereikend waren voor een editie met extreem slecht weer. De eerder opgebouwde reserves waren te laag om op reguliere voet verder te kunnen gaan. Juist omdat het weer een onvoorspelbare, maar cruciale factor is voor de opbrengsten van een buitenfestival zijn het afgelopen jaar wel maatregelen genomen met als doel de reserves van het Zomerparkfeest te vergroten. Een conservatieve begroting en bezuinigingen hadden moeten resulteren in een extra financiële buffer. Dat is door het extreem slechte weer echter niet gelukt. Wel heeft dit beleid uiteindelijk een nettoverlies voorkomen. ]]>